Dagens namn: Stella, Estelle

Eguren skadad – Hammarby skakat

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-16

Men Bajen gick vidare i svenska cupen efter straffläggning

fotskadad Hammarbys mittfältare Sebastian Eguren tvingades utgå skadad i kvällens match mot Carlstad United i Svenska cupen.

Sebastian Eguren tvingades kliva av skadad. Och Hammarby var skakat.

Men till slut redde Bajen ut stormen och gick vidare i Svenska cupen efter straffläggning.

Hammarbys stjärna Sebastian Eguren tvingades kliva av kvällens match i Svenska Cupen redan efter tio minuter.

Eguren fortsatte att spela en stund, men hade ont, la sig sedan ner efter ett tag – och tvingades byta.

– Han fick en spark på foten och har fått en blödning vid fotknölen, säger Urban Rybrink, informationsansvarig i Hammarby, till sportbladet.se.

Det är osäkert om Eguren kan spela mot Gefle på söndag.

– Han ska röntgas under torsdagen.

Hammarby var sedan skakat inför 3 145 åskådare på Tingvalla i Karlstad. Division 1-laget United tog ledningen med 1–0 efter att Pär Eriksson gjort mål i 29:e minuten.

Fadi Malke oväntad hjälte

Men efter paus repade sig det allsvenska laget och Paulinho såg till att kvittera i 59:e minuten. Sebastian Castro-Tello passade till Paulinho som rundade målvakten och från dålig vinkel rullade in bollen, via stolpen.

Efter det skapade United den farligaste chansen då Alin Vigariu träffade ribban. I förlängningen hade Vigariu en boll inne, men målet dömdes bort för offside på Pär Eriksson.

Hammarby vann sedan efter straffläggning. United missade sina tre sista straffar och hjälte för Hammarby blev Fadi Malke – spelaren som gjorde tävlingsdebut i Hammarbys A-trupp.