Mardrömsstart för Sverige

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-11

Tappade segern mot Nigeria i slutminuterna

DEPPIGT Sara Johansson får symbolisera den svenska besvikelsen efter 1–1 i VM-premiären mot Nigeria.

Sverige var på väg mot en drömstart i VM.

Då kom kallduschen i Chengdu.

Nigeria kvitterade med åtta minuter kvar och fick med sig en poäng från premiären.

Vi började skriva på en artikel om drömstarten.

Men tvingades lägga till ett ”mar”.

Sverige såg ut att gå mot premiärseger mot Nigeria i VM efter Victoria Svenssons ledningsmål i början av andra halvlek men slarvade och bjöd Nigeria på en poäng.

Slarvade bort segern

Med åtta minuter kvar att spela kladdade svenskorna med bollen och Nigeria vände spelet snabbt.

Det svenska försvaret fick inte bort ett inspel från höger och Uwak högg direkt – och placerade in 1-1 bakom en chanslös Hedvig Lindahl.

Poängförlusten var väldigt onödig med tanke på vilka chanser Sverige radade upp.

I första halvlek hade Hanna Ljungberg och Victoria Svensson var sitt skott i ribban.

Lotta Schelin fick även hon en bra möjlighet från fritt läge men Nigerias målvakt Precious Dede storspelade.

Tufft program återstår

Fem minuter in i andra halvlek lyckades Victoria Svensson spräcka nollan.

Frida Östberg vräkte sig fram och tacklade fram bollen till Svensson som blev helt frispelad.

Svensson gjorde inget misstag utan placerade kallt in 1-0.

Regnet öste ner över Chengdu Sports Center Stadium och gjorde planen svårspelad och spelet chansartat.

På fredag spelar Sverige sin andra match i gruppspelet – mot USA som tidigare i dag spelade 2-2 i premiären mot Nordkorea.

En tröst i all besvikelse är att Sverige brukar inleda VM-turneringarna dåligt och spela upp sig ju längre turneringen går.

Sverige har fortfarande inte vunnit en VM-premiär.