AIK höll undan mot Astana i Kazakstan

Först gav Nabil Bahoui AIK ett utmärkt utgångsläge.
Sedan drog han på sig ett gult kort – och missar returen.
– Det är tungt, säger mittfältaren.

Det började bra för AIK i Kazakstan. Nabil Bahoui, 23, vek in från kanten och placerade vackert in 1-0 med ett skruvat skott i den 9:e minuten.

Därefter kontrollerade de händelserna med ett disciplinerat kollektivt försvarsspel. Astana hade stora problem att såga igenom ett tätt AIK med sitt stundtals slarviga kortpassingsspel.

Smög in bakom mittbackarna

Tre minuter innan halvtidsvilan gick Martin Lorentzson bort sig på kanten. Tanat Nusserbayev smög in mellan Alexander Milosevic och Per Karlsson – innan han påpassligt skallade in kvitteringen till 1-1.

I den andra halvleken blev AIK ständigt tillbakapressat. Astana fokuserade på ett rakt spel, med mängder av lyror och instick bakom AIK:s för dagens tröga backlinje. Flera gånger om kom mittbacksparet Milosevic/Karlsson på efterkälken.

– Samtidigt har de väl, utöver målet, bara ett skott på mål, säger tränaren Andreas Alm och fortsätter:

– Patrik Carlgren gjorde väl inte en räddning? De skapar inte mer än oss.

Tungt tapp inför returen

Bortalaget höll dock undan – Astana hade en boll inne tveksamt bortdömd för offside – och får därmed sig ett bra resultat inför hemmareturen på Friends Arena nästa vecka. Andreas Alms mannar drog emellertid på sig ett gäng gula kort i matchen.
Värst? Att Nabil Bahoui, lite orutinerat, drog ner en motståndare i ett ofarligt läge.

– Det är normalt att sådant händer. Alla i truppen kommer få ge sig ut och spela, säger Alm och hänvisar till AIK:s tuffa spelschema.

Den formtoppade yttern är därmed avstängd är Astana kommer till Stockholm.