Dagens namn: Uno

Här inleder Rooney "mission impossible"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-16

Ska ersätta Cristiano Ronaldo – sänkte Birmingham direkt i premiären

Premiären är avklarad. Regerande mästarna Manchester United gjorde vad de skulle och vann med 1–0 mot Birmingham. Wayne Rooney inledde sitt ”mission impossible” med matchens enda mål.

– Säsongens första matcher är alltid svåra, säger Rooney.

Demontränaren Alex Ferguson förväntningar är som alltid skyhöga. Pressen på Wayne Rooney har ökat ytterligare sedan radarpartnern Cristiano Ronaldo försvann till Real Madrid. Ferguson har sagt att Rooney bör kunna göra 20 mål den här säsongen.

Egen stolpretur

Och Rooney började samla fullträffar direkt i premiären. I 34:e minuten nätade han på sin egen stolpretur. Rooney kom perfekt till på ett inlägg från Nani och nickade i stolpen. Ohotad kunde han sedan bredsida in bollen.

Det blev också matchens enda. United dominerade tillställningen utan att glänsa.

På övertid

Med kvarten kvar fick fick omtalade nyförvärvet Michael Owen göra PL-debut i Man United. Han ersatte Dimitar Berbatov. Owen fick sin målchans på övertid när han frispelades av Rooney. Men en utrusande Joe Hart, utmärkt idag, kunde parera.

– Michael kommer att göra mål framöver, ingen tvekan om det. Vi har ganska många matcher de kommande veckorna och då får han fler chanser - han kommer att ta de, säger Ferguson till Sky Sports.

Benitez ren

Birmingham hade sitt fetaste kvitteringsläge i 78:e minuten när Christian Benitez ryckte åt sig flera meter. Helt ren med Ben Foster sköt dock Benitez rakt på målvakten.

Sebastian Larsson svarade för en godkänd insats i Birmingham. Larsson utgick med tio minuter kvar.

Sir Alex tycker att Birmingham gjorde en strong insats. Liksom hans eget manskap.

– Vi hade klart övertag i bollinnehavet, vi skapade flera bra chanser, och vi spelade stundtals bra fotboll. Jag är nöjd, säger Ferguson.