Dagens namn: Jenny, Jennifer

Underbart är KORT

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-26

Gula och röda kort i massor i matchen mellan Athletic Bilbao och Racing Santander

Francisco Yeste (th) var en av fem utvisade spelare.

18 utdelade kort, varav ett rött – och fem utvisningar. Det blev resultatet efter den galna La Liga-matchen mellan Athletic Bilbao och Racing Santander. Glömde jag att Racings massör skickades upp på läktaren också?

Spelarna på Estadio San Mamés tyckte att det var lika bra att dra igång direkt: innan första halvlek var slut hade domaren González Vázquez delat ut sex gula kort. Men det var först i andra halvlek som det riktigt roliga drog igång.

En fick rött kort direkt

Och det tog bara tio minuter innan matchens första utvisning kom: hemmalagets Francisco Yeste fick sitt andra gula kort och hade spelat färdigt. Innan de 90 minuterna var till ända hade Athletic Bilbao åkt på ännu en utvisning: i matchens sista minut fick Pablo Orbáiz rött kort direkt.

Santander var de värsta syndarna

Men det var gästande Racing Santander som var de värsta syndarna: Iván Marcano, Pablo Pinillos och Jonathan Pereira visades ut och man drog sammanlagt på sig tolv gula kort. Som ni förstår föreligger det stor risk för att González Vázquez kommer vakna med tennisarmbåge i morgon.

Det spelades fotboll också...

Men det spelades fotboll också, och det var Athletic Bilbao som vann. David López (straff) och Fernando Liorente heter målskyttarna. Racing reducerade på straff genom den senare utvisade Pablo Pinillos...men närmare än 2–1 kom man inte.