VM börjar närma sig sitt slut.

Det har varit glädje, tårar – och en hel del missar.

Här har ni Sportbladets tio värsta tabbar. Håller du med?

1. Vad var det som hände?

Frågan hänger fortfarande kvar. Vad var det egentligen som hände? Det var efter en dryg kvart i matchen mellan Australien och Ekvatorialguinea som VM:s, och kanske tidernas, största hjärnsläpp – och domartabbe – ägde rum.

Australiskan Leena Khamis sköt i stolpen, bollen studsade ut i straffområdet där Ekvatorialguineas Bruna plockade upp den med händerna (!). Backen höll sedan i bollen i några sekunder innan hon gav den till sin målvakt. Märkligast av allt: domaren blåste aldrig för straff. Hon blåste inte överhuvudtaget. Kvar stod chockade australienskor och undrade: ”Vad är det som händer?".

2. Tysklands uttåg ur sitt eget mästerskap

De spelade på hemmaplan. De var jättefavoriter. Och de hade inte förlorat en match sedan 1999.

Men trots ett massivt hemmastöd fick Tyskland inte hål på Japan. I den 108:e minuten gjorde inhopparen Karima Maruyama målet som skickade Tyskland ur VM redan i kvartsfinal.

Fiasko, flopp, misslyckande. Det är bara att välja. Eller varför inte ta alla.

3. Lindahls grova missar

Therese Sjögran berättade för Sportbladet att hon tyckte att Hedvig Lindahl skulle petas, i stället skulle Sofia Lundgren vakta Sveriges mål under VM. Mot Japan fick Sjögran vatten på sin kvarn.

Hedvig Lindahl var passiv vid japanskornas kvittering och sedan stod målvakten för två stora tavlor som avgjorde matchen. Hon missade först att boxa bort bollen och sedan att rensa bort bollen. Det gav Japan 3-1 och en finalplats mot USA.

4. Dennerbys paniktaktik

Med minuter kvar till VM-semifinalen mot Japan kom chockbeskedet. Caroline Segers vad höll inte och Sveriges lagkapten fick följa matchen från bänken. Marie Hammarström fick beskedet att hon skulle ersätta Seger till vänster i ett 4-4-2. Men i sista sekund valde landslagsledningen att starta med 4-2-3-1 – för första gången i turneringen. Minuten senare gick Sverige ut på planen och ja, vi vet ju hur det gick.

5. Domarkaoset

USA ledde med 1-0 i kvartsfinalen när kaoset började. Domaren gav Brasilien en billig straff och en lika billig utvisning. Rättvisa skipades dock när USA:s målvakt Hope Solo räddade Cristianes straff. USA firade, men Brasilien fick chansen att slå om straffen. Enligt domaren hade en spelare sprungit in i straffområdet för tidigt. Brasilien bytte straffskytt och Marta gjorde 1-1. Samma Marta gjorde sedan 2-1 efter en solklar offside.

6. Tre dopningsfall

Nordkorea hade inget roligt VM. Förutom blixtnedslag och bara en enda poäng fick landet skämmas för att två spelare i laget åkte fast för dopning. Song Jong Sun och Jong Pok Sim ströks från matchen mot Colombia efter att båda testats positivt. Colombias målvakt Yineth Varon var dock den första som fick lämna VM i Tyskland på grund av dopning.

7. Daianes dubbla olyckor

Redan två minuter in i kvartsfinalen ledde USA med 1-0. Men det var Brasilien som hade gjort målet. Backen Daiane stötte bollen i eget mål och Brasilien fick börja jaga.

Mer än en hel match senare fick Daiane chansen till revansch. Marta hade gjort två mål och matchen hade gått till straffar. Daiane stegade fram till straffpunkten, tog sats och...missade. Brasilianskan var den enda som bommade en straff och blev dubbel syndabock för Brasilien. I USA var hon desto mer populär.

8. Nordkoreas dåliga bortförklaring

Nordkoreas 0-2-förlust mot USA sved enormt mycket. Efter matchen ville inte laget erkänna att de förlorade mot ett bättre lag, utan skyllde i stället – på blixten.

”När vi var och spelade i Pyongyang hände något märkligt på träningen så vårt lag var inte speldugligt. Våra spelare träffades av blixten under en träningsmatch. Fem av dem fick föras till sjukhus”, sa tränaren Kim Kwang-min till Guardian efter matchen.

Nordkorea gjorde ett svagt VM som slutade med en poäng och noll gjorda mål. Frågan är om de skyllde på samma bortförklaring när de kom hem?

9. Mörkret tände Nigeria

Nigeria missade precis allt i mötet med Kanada och matchen såg ut att bli mållös. Då gick strömmen i arenan Harbig-stadion i Dresden och spelarna tvingades till ett avbrott. Spelarna lufsade runt i upp emot tio minuter innan de fick igång strömmen och ljuset på arenan. Avbrottet gynnade dock Nigeria. Strax efter att spelet dragits igång avgjorde Nigeria tillställningen med matchens enda mål.

10. Schelins missar

Jag kan på rak arm inte säga antalet lägen hon har missat i Tyskland – så många är det. Hon brände mängder med lägen mot Colombia och Nordkorea och det svenska folket fick vänta till matchen mot USA innan första målet kom.

Men då blev hon blåst – av domaren. Trots att det var regelrätt så drog den assisterande domaren upp flaggan och vinkade bort det. Turneringens första mål kom först i kvartsfinalen mot Australien. Det är tur för Schelin att hon är så nyttig i spelet, annars hade hon nog knappast spelet så många matcher utan nätkänning.