Holland knäckte Finland – efter van Basten-mål

Publicerad 2011-09-06

VM-finalisten nära EM

Holland har redan en fot i EM nästa sommar.

I kväll besegrades Finland med 2–0 i Helsingfors – efter att Wesley Sneijder spelat fram Kevin Strootman till ett drömmål.

Biljetterna är inte bokade ännu, men ingenting tyder på att Holland missar EM i Polen/Ukraina nästa sommar.

1–0-segern mot Finland i kväll gör att fjolårets VM-finalist måste förlora hemma mot Moldavien i den näst sista omgången för att Sverige ska ha chans att blåsa Bert van Marwijks landslag på förstaplatsen i grupp E.

I den 29:e minuten stänkte Kevin Strootman in vad som såg ut att bli matchens enda mål på Olympiastadion i Helsingfors – och det var inte vilket mål som helst.

Drömmål av Strootman

PSV-mittfältaren sprang i djupled och Inter-stjärnan Wesley Sneijders 30-meterspassning var perfekt. Bollen dalade ner perfekt framför fötterna på Strootman, som à la landsmannen Marco van Basten slog till på volley och prickade det bortre krysset.

På stopptid rullade sedan Luuk de Jong in slutresultatet 2–0, matchens sista spark.

Finland var dock inte ofarligt och djurgårdaren Kasper Hämäläinen var bara en rensning på mållinjen från att kvittera till 1–1 i den andra halvleken. Men när Perparim Hetemaj filmade till sig sitt andra gula kort och visades ut i den 60:e minuten, gick luften ur finnarna.