Dagens namn: Justus, Justina

Ronaldo mot Norden i kvalets superrysare

Publicerad 2011-06-05

Tre lag på samma poäng

Samtidigt som Sverige seglat upp på en EM-plats är våra grannar inblandade i kvalets rysare.

Efter att Portugal och Danmark vunnit sina matcher på lördagen står tre lag på samma poäng i grupp H.

Danmark var piskade att vinna bortamatchen mot gruppjumbon Island men fick oväntade problem. Ett byte i halvtid kom att rädda bortalaget.

Lasse Schöne byttes in och förlöste i den 60:e minuten Danmark med sitt 1-0-mål. Supertalangen Christian Eriksen stängde sedan matchen med ett behärskat avslut till 2-0 efter 75 minuter. En livsviktig seger för Danmark i den jämna gruppen.

Bättre målskillnad

För en knapp timme senare spelade även Portugal hem sin match, mot toppkollegan Norge. Helder Postiga gjorde matchens enda mål i den 53:e minuten och såg därmed till att Cristiano Ronaldos mannar seglar upp som ny gruppetta.

Portugal leder gruppen på samma poäng som de nordiska utmanarna men med två måls bättre målskillnad.