Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Avgör supermatchen i allra sista minuten

Uppdaterad 2011-08-08 | Publicerad 2011-08-07

Drömmål, supertavla och drama när United vände

En målvaktstavla, drömmål, supervändning, och övertidsavgörande – Community Shield-drabbningen mellan Manchesters fotbollsgiganter innehöll allt.

När slutsignalen ljöd stod United som mästare.

– En fantastisk dag, säger segerskytten Nani.

Allt pekade på 2–2 och ett nervigt straffavgörande när den utrensade bollen från Manchester Uniteds straffområde kom seglande mot Gaël Clichy och Vincent Kompany i City-försvaret. Men efter en ordentlig kommunikationsmiss kunde Nani sno åt sig bollen och fri från mittplan lätt runda Joe Hart och sätta segermålet. Klockan tickade då precis in i 94:e minuten.

– Vi hade tron till sista minuten, säger Nani till AP som var iskall i det avgörande ögonblicket när han rundande Hart.

– Jag försökte chippa, men målvakten stod upp så jag ändrade mig i sista sekunden, säger han.

”Vi dominerade totalt”

Före segermålet hade klubbarna supportrar kastats mellan hopp och förtvivlan. Efter en första halvlek som United dominerat – ledde City med 2–0.

Men Chris Smallings reducering till 1–2 i 52:a minuten följdes bara sju minuter senare av ett fantastiskt kvitteringsmål när Tom Cleverley, Wayne Rooney och Nani läckert kombinerade till 2–2.

Sen kom alltså segermålet på stopptid.

– Jag tycker bara det fanns ett lag som kunde vinna – vi dominerade från start till mål, säger Wayne Rooney till Sky Sports.