Dagens namn: Simon, Simone

Åtvidaberg upp på kvalplats

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-25

Hade inga problem med Degerfors

Sett till tabelläget fanns två klara favoriter i måndagskvällens superettanmatcher. Både Landskrona och Åtvidaberg stod pall för trycket och vann med 3–1.

Mittenlaget Landskrona ställdes mot Jönköping Södra, trea från slutet, och chansmässigt var det jämnt men Landskrona var vassast i avsluten. Pär Cederqvist blev tvåmålsskytt, han både inledde och avslutade målskyttet. Johan Persson målade däremellan men så släpptes Jönköping, om än tillfälligt, in i matchen när Tommy Thelin fick göra 1–2 på straff. Degerfors är kvar på jumboplatsen efter Åtvidabergs seger. Efter två mål av Haris Radetinac, det första redan efter två minuter, och ett mål av Pontus Karlsson blev Shpetim Hasanis 1–3 i 67:e minuten endast ett tröstmål. Åtvidaberg klättrade förbi Brommapojkarna och landade på kvalplatsen till allsvenskan.