Glädje Halmstads Michael Görlitz jublar efter ett av Halmstads tre mål.

Då gick på Halmstad på knock och sänkte guldjagande och formstarka Helsingborg.

Det tog inte mer än tio minuter.

Helsingborg kom till Örjansvall med en av allsvenskans mest spikraka formkurvor.

De åker hem med en krökt.

Halmstad fick en kanonstart mot Helsingborg, som inte förlorat sedan i början av maj, och gick i från till 2-0 på tio minuter.

1-0 kom efter bara fem minuter när Ajsej Kujovic stötta in 1-0 från nära håll.

2-0 dröjde bara ytterligare fem minuter. Nyförvärvet Michael Görlitz från Bayern München drog in 2-0-målet på volley efter att bollen nickskarvats fram inte mindre än två gånger.

Bahne stod för kvällens svettigaste

Halmstad fortsatte att spela riktigt bra i första halvlek och det tog ett tag innan Helsingborg vaknade. Och när de väl kvicknade till – då stod suveräne Magnus Bahne i vägen.

I slutet av halvleken noterade nog de flesta en 1-2-reducering när René Makondele kom fri och drog Bahne. När Makondele skulle lägga in bollen i det öppna målet vräkte sig Bahne, fick upp en hand och styrde undan.

Tjugo minuter in i andra halvlek kom spiken när brassen Anselmo frispelades. Avslutet var vackert och chippen över Daniel Andersson perfekt.

”Ett bottennapp”

Henrik Larsson reducerade visserligen för Helsingborg, som också skapade flera fina chanser, men Halmstad höll undan och bröt skåningarnas fina svit.

– Totalt sett var det ett bottennapp för oss, säger tränaren Bosse Nilsson till ppv.

Hans kollega i Halmstad var desto nöjdare.

– Äntligen får man säga att vi gör en jättebra match. Och i dag håller vi ut i 90 minuter, säger Janne Andersson som passade på att hylla sitt nyförvärv från Bayern.

– Han är en jätteduktig spelare och han har bara varit hos oss en vecka. Jag tror inte han tappar en enda boll på hela matchen.

Trots segern sitter Halmstad plats i ingenmansland – på en åttånde plats i mittenträsket.