Hodgsons lag snodde poäng av Chelsea

Clint Dempsey, jultomte.

Serieledande Liverpool fick en fin julklapp i efterskott av Fulham.

Roy Hodgsons gäng norpade poäng av Chelsea – på tilläggstid.

Fulham började bäst i Londonderbyt på Craven Cottage. Redan efter tio minuter letade sig ett frisparksinlägg fram till Clinton Dempsey som pillade in 1–0.

Men Chelsea kom tillbaka – med råge. Fem minuter efter paus petade Frank Lampard in kvitteringen efter en kommunikationsmiss mellan målvakten Mark Schwarzer och försvararen Aaron Hughes.

Och i 73:e minuten satte Lampard 2–1 på frispark, något som kan betecknas som en målvaktstavla av Schwarzer eftersom bollen gick in vid ”målvaktens hörn”.

Men Fulham vägrade ge upp.

På stopptid nådde Clinton Dempsey högst på en hörna och nickade in 2–2.

Chelseas tränare Felipe Scolari såg ut som att han hade sålt smöret och tappat pengarna.

På söndagen vann Arsenal mot Portsmouth med 1–0 efter ett sent mål av William Gallas. Segern betydde att Londonlaget alltjämt är tio poäng bakom Liverpool, nu på en fjärdeplats.

I Boltons hemmamatch mot Wigan spelade Johan Elmander från start, men fick lämna planen som en förlorare (0–1). Även Jonas Olsson spelade 90 minuter då hans West Bromwich, nästjumbo i tabellen, vann med 2–0 mot Tottenham.

Martin Olssons Blackburn spelade 2–2 mot Manchester City. Men inte heller denna gång fick svensken den nye tränaren Sam Allardyces förtroende utan fick se matchen från bänken.

Söndagens övriga matcher: West Ham–Stoke 2–1, Everton–Sunderland 3–0.