Dagens namn: Lovisa, Louise

Cavani brände straff – svarade med två mål

Uppdaterad 2012-03-19 | Publicerad 2012-03-18

Först brände han en straff med en kvart kvar.

Sedan revanscherade sig Edinson Cavani genom att skjuta två mål – och firade med att kasta av sig både matchtröjan och undertröjan.

Napoli fick med sig en poäng mot Udinese efter att ha hämtat upp 0–2.

Napoli kom till Friuli med stukat självförtroende efter att ha slagits ut ur Champions League av Chelsea i onsdags. Och bortamötet med med Udinese började inte alls bra.

Giampiero Pinzi satte 1–0 i första halvlek och målsprutan Antonio Di Natale utökade strax efter paus till 2–0 med sitt 19:e mål för säsongen. Ett litet Napoli-hopp tändes med en halvtimme kvar då hemmalagets Diego Fabbrini visats ut efter att ha fått sitt andra gula kort.

Milito brände straff

Men det hoppet såg ut att släckas då stjärnan Edinson Cavani brände en straff med en kvart kvar. Straffen var nonchalant slagen, mitt i målet, och Samir Handanovic hade inga problem att rädda.

Men i rent raseri tog Cavani revansch på sig själv. I 81:a minuten knorrade in en frispark och bara fyra minuter senare dunkade han in kvitteringen.

Napoli ligger fyra i Serie A med 47 poäng, på samma poäng som Udinese. Trean Lazio har 48 poäng, men föll i dag med 1–0 borta mot Catania.

Milan toppar på 60 poäng, fyra poäng före Juventus.

Roma ligger sexa på 41 poäng, samma poäng som Catania och Inter. Inter fick i dag bara 0–0 borta mot Atalanta efter att Milito bränt en straff.