Ronaldo nickade Portugal till semi

Uppdaterad 2012-06-22 | Publicerad 2012-06-21

Slog till på sjätte jättechansen

Han hade två stolpträffar och flera missar.

Men i den 79:e minuten skickade Cristiano Ronaldo Portugal till semifinal efter att ha nickat in 1-0.

– Vårt mål är att nå finalen, säger stjärnan.

Cristiano Ronaldo gjorde två mål mot Holland senast. I kvartsfinalen mot Tjeckien handlade de bara om Portugals stjärna, och målvakten Petr Cech.

Ronaldo radade upp chanser från start. Först hade han ett avslut från nära håll som Cech räddade. Sedan en cykelspark som gick utanför. Och precis före paus prickade Ronaldo stolpen efter att ha tagit ner bollen på bröstet, vänt upp och fått iväg ett skott.

”Välförtjänt för Ronaldo”

Direkt efter halvtidsvilan prickade Ronaldo återigen stolpen, hans fjärde ramträff i mästerskapet, med en frispark. Kort senare avslutade han utanför straffområdet, men skottet gick över.

Inte förrän i den 79:e minuten kom målet.

Ronaldo fick ett inlägg från Juao Moutinho, tog sig framför sin markering och nickade in segermålet till Portugal.

– Vi kontrollerade matchen i mer än 50 minuter. Vi skapade många chanser, Tjeckien skapade inte en enda. Vi var väldigt enade på planen och det är därför vi har nått vårt mål. Jag skulle vilja gratulera hela laget, säger Ronaldo.

Portugal ställs i semifinal mot segraren i matchen mellan Spanien och Frankrike.

– Vi måste hålla fötterna på jorden och ta ett steg i taget. Vårt mål är att nå finalen, säger Ronaldo.