Målskytt direkt – sen flydde Zlatan arenan

Publicerad 2012-08-04

Lämnade innan matchen var över

PARIS/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic presenterade sig för Paris Saint-Germain-fansen med mål direkt i hemmadebuten mot Barcelona.

Sedan lämnade svensken arenan innan matchen ens var över.

– Jag har bråttom, sade 30-åringen till Sportbladet när han skyndade iväg samtidigt som lagkamraterna slog straffar.

Det tog Zlatan Ibrahimovic två minuter att hitta nätet i sin första match för Paris Saint-Germain under träningsturnén i USA. På lördagen var det dags för svensken att för första gången presentera sig för hemmapubliken på Parc des Princes. Då gjorde 30-åringen mål igen.

Slog in en straff

Nye anfallspartnern Ezequiel Lavezzi, värvad från Napoli under sommaren, ordnade straffen som Zlatan säkert slog in i målvakten José Manuel Pintos högra hörn. Ibrahimovic hyllades med stort jubel efter målet och när han bara minuten senare byttes ut efter en dryg timmes spel.

Innan Ibrahimovics mål hade dock gästerna Barcelona också hittat nätet, två gånger om dessutom. Rafinha satte 1-0 tidigt i matchen och Leo Messi ökade på till 2-0 efter 53 minuter – även han från straffpunkten.

Togs hårt av Mascherano

Hemmapubliken var dock allt annat än nöjda med den straffen då Alexis Sanchez föll till synes oattackerad i närkamp med Mamadou Sakho. Zoumana Camara kunde kvittera på nick med nio minuter kvar men PSG lyckades aldrig slå in något segermål utan matchen slutade oavgjort och gick till straffar. Där vann Barcelona med 4-1 – men det var Zlatan lyckligt ovetandes om.

Samtidigt som lagkamraterna slog straffarna skyndade sig Ibrahimovic igenom den mixade zonen och iväg från arenan.

– Jag har bråttom, sade 30-åringen till Sportbladet.

Trots allt har Zlatan Ibrahimovic inlett imponerande i PSG med två mål på två matcher. Stämningen var också stundtals het på planen där Zlatan flera gånger togs hårt, allra värst av Javier Mascherano. Svensken låg länge i gräset men kunde resa sig och Mascherano bad om ursäkt på väg av planen i halvtid.