Dagens namn: Lennart, Leonard

Stjärnans galna firande – efter bortdömt mål

Publicerad 2011-11-30

”Var är Marek Hamsik?!”

Marek Hamsik satte straffsparken och firade med att springa ner i en tunnel bakom målet.

Men när han kom upp igen fick han reda på att straffen skulle slås om.

Då sköt slovaken över – och Napoli fick bara 3–3 mot Juventus.

Tisdagens stormöte på San Paolo innehöll allt.

En otippad tvåmålsskytt, en gastkramande upphämtning – och en galen straffsituation.

Redan i den 14:e minuten pekade domaren Paolo Tagliavento på elvameterspunkten efter att Juventus Andrea Pirlo fällt Napolis Ezequiel Lavezzi.

Gömde sig i tunnel

Marek Hamsik satte straffen och firade på ett, minst sagt, speciellt sätt.

– Var är Hamsik?!, utbrast TV4:s kommentator Jesper Hussfelt när slovaken plötsligt försvann.

Napoli-mittfältaren sprang ner i en tunnel bakom målet – och när han kom igen några sekunder senare fick han reda på att straffen skulle slås om.

Då gick det inte lika bra.

Hamsik sköt högt, högt över och 0–0-stod sig ett par minuter till.

Fick revansch

För i den 23:e minuten fick Hamsik revansch när han spräckte Gianluigi Buffons nolla – och en kvart senare ökade dessutom Goran Pandev, som ersatte skadade Edinson Cavani i anfallet, på till 2–0 för hemmalaget.

Alessandro Matri reducerade i början av den andra halvleken, men dryga timmen in i matchen drog Napoli ifrån igen när samme Pandev slog till med sitt andra mål för kvällen.

Kort efter 3–1-baljan valde dock tränaren Walter Mazzari att byta ut den glödhete makedoniern – och plötsligt rasade laget ihop.

Marcelo Estigarribia och Simone Pepe såg till att matchen slutade 3–3 och att Juventus fortfarande är obesegrade ligaledare i serie A.