United i kapp – tack vare dubbla straffar

Uppdaterad 2012-02-01 | Publicerad 2012-01-31

Helt jämnt i titelkampen

Manchester United är i kapp ärkerivalen City i toppen av Premier League.

Laget slog Stoke, tack vare två straffar, med 2-0.

Den första situationen inträffade efter knappt 38 minuter när Ji-Sung Park gick i backen, kapad av Stokes Jermaine Pennant. Domaren Mike Jones varnade Pennant och pekade på straffpunkten.

Därifrån var Javier Hernandez iskall när han slog in ledningsmålet för United. Men det var inte sista gången domaren och straffpunkten skulle stå i fokus.

Föll lätt i straffområdet

Det matchavgörande målet kom från den andra straffpunkten när Dimitar Berbatov, efter att lagen bytt planhalva vid halvtid, slog in 2-0 efter 53 minuter. Den gången var domslutet mer tveksamt.

Jonathan Walters greppade tag i Antonio Valencia i straffområdet och Uniteds mittfältare tog tillvara på tillfället och föll, sillsynes lätt, i straffområdet.

De två situationerna räckte till tre poäng för United – samtidigt som ärkerivalen City föll mot Everton. Det innebär att de två lagen nu båda står på 54 poäng.