Tre mål bjöd han på i AIK:s ödesmatch mot Åtvidaberg

– Det kunde inte ha blivit bättre. En perfekt avslutning, säger Burgic till PPV.

Publiken bjöd på supertifo och över 21 000 biljetter var sålda.

Det var många som hoppades på AIK och AIK fick en smakstart.

Tackvare Miran Burgic som egentligen skulle vara på VM-läger med Slovenien i dag.

Burgic bad om att få spela sista matchen innan VM-uppehållet. Matchen som skulle avsluta hans tid i AIK.

Efter fyra säsonger var det dags att tacka för sig. Och som han valde att göra det.

Fyra minuter in på matchen satte Burgic 1–0 med bredsidan.

Två mål på en kvart

Elva minuter senare blev han framspelad av Bojan Djordjic, som kvällen till ära spelade centralt på mittfältet. Burgic satte bollen tryggt bakom Henrik Gustavsson i Åtvidabergs-målet.

Viktigt för Burgic uppladdning inför VM och otroligt viktigt för krisartade AIK.

AIK:s offensiv höll sig hyfsat genom den första halvleken, och de säkrade bakåt. 2–0 till AIK inför den andra halvleken.

I den andra halvleken började Åtvidaberg att spela högre och fick till några farliga målchanser.

Tredje på straff

De reducerade i den 63:e minuten genom Paulus Roiha.

2–2 var nära men Tomi Maanoja bjöd på en viktig räddning och stolpen räddade AIK i den 85:e minuten när Oscar Möllers skott turligt gick stolpe ut.

Bara minuter från slutet fälldes Martin Mutumba i straffområdet och Miran Burgic fick chansen att göra hattrick.

Med en lös men välplacerad straff satte han sitt tredje mål för matchen.

Och 4–1 hann komma innan matchens slut genom Kevin Walker.

Men matchens hjälte var helt klart Burgic som tackade fansen för stödet under hans tid i klubben.

– Jag vill tacka för det fantastiska stödet under de här åren. De visade i dag igen att de är de bästa fansen, säger han till PPV efter matchen.