Dagens namn: Justus, Justina

Olé – vilket drömmål

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-08

Torres gjorde comeback när Spanien krossade Polen

Här är målet som fotbollsvärlden pratar om inför VM. Spanien gav ett smakprov på varför laget är guldfavoriter med sitt briljanta 2–0 mot Polen i går.

– Folk kommer kanske bli lite väl optimistiska, säger Fernando Torres till Marca efter 6–0 mot Polen.

De regerande Europamästarna Spanien kan flyga till Sydafrika och fotbolls-VM tryggt förvissade om att den form som gav dem EM-titeln för två år sedan finns kvar än i dag.

Polen stod för motståndet i spanjorernas sista träningsmatch innan VM i går.

Men det stod tidigt klart att gästerna från öst inte hade mycket att hämta på Nueva Condomina i Murcia.

Iniesta briljerade

Under matchens första femton minuter gick Spanien fram till en tvåmålsledning.

1–0 kom i den 12:e minuten när Andres Iniestas eleganta yttersida nådde David Villa i straffområdet.

2–0 i den 14:e minuten var rent fotbollsgodis. Efter att Iniesta drivit upp bollen på vänsterkanten bjöd spanjorerna på sju kortpassningar inom laget när de sågade sig fram mot Polens mål. Vid straffområdeslinjen lyfte Iniesta bollen i en båge över Polens backlinje till Xavi som direktspelade i sidled till David Silva som fick öppet mål.

Propagandafotboll och game over, Polen.

”Ville mycket”

Men det var bara början.

Tidigt i andra halvlek sköt Xabi Alonso in 3–0 via en polsk försvarare innan han spelade fram den ny­ligen inbytte Cesc Fabregas till 4–0 i den 58:e minuten.

Det största jublet från de 31 000 åskådarna i hemmapubliken kom dock en kvart senare.

Pedro Rodriguez slog inlägget lågt från kanten och en comebackande Fernando Torres stötte enkelt in 5–0. Liverpool-stjärnan hade inte spelat en match sedan Europa League-kvartsfinalen mot Benfica i april.

– Det har gått nästan två månader sedan jag spelade sist och jag ville mycket i den här matchen. Jag var inte så bra som jag trodde att jag skulle vara men det kändes bra att få köra ett test, säger Torres som också låg bakom Pedros 6–0-mål.