Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-05

Helsingborg har tappat sina första allsvenska poäng i år.

Skånederbyt mot Trelleborg slutade mållöst – trots att HIF hade en boll i mål.

– Nej, nej. Det där är inte offside, säger Mattias Lindström till PPV.

Efter en halvtimmes spel skaffade sig Helsingborgs högerytter Mattias Lindström yta i straffområdet och skickade in 1–0 borta mot Trelleborg med skallen.

Trodde han.

Men den assisterande domaren ville annorlunda och vinkade av Lindström för offside.

– Det kan inte ha varit offside på mig i det läget, sa Lindström till PPV i halvtid.

Tio minuter dessförinnan kom hemmalaget nära när Magnus Anderssons långskott från nära 30 meter träffade högt på Pär Hanssons högra stolpe i HIF:s mål.

Men det blev inga mål i den första halvleken.

Mållöst trots flera chanser

Och den andra kom att gå samma öde till mötes.

Helsingborg pressade visserligen Trelleborg mot slutet av matchen – men det var de senare som skapade de vassaste chanserna.

Andreas Drugge var nära på nick en bit in i andra och rann senare igenom och försökte chippa in ett ledningsmål i den 82:a minuten. Andreas Wihlborg nickade helt ren framför HIF-kassen utanför strax därefter och Magnus Andersson vållade på nytt problem för Pär Karlsson när han drog på från distans med fem minuter kvar av ordinarie tid.

– Det här var ett steg framåt jämfört med Häcken-matchen senast. Vi var bättre i dag, säger Trelleborgs-försvararen Dennis Melander till PPV.