Arsenal straffade Spurs i förlängningen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-21

Dedikerade segern till cancersjuk pojke

Två billiga straffar i förlängningen såg till att Arsenal slog ut Tottenham ur ligacupen.

Laget bortabesegrade sin rival med 4-1 i turneringens tredje omgång.

Efteråt dedikerade Wenger segern till en cancersjuk pojke som gått bort i dagarna.

Nasri.

Ligacupen brukar innebära reservlagsbetonade uppställningar och mindre motiverade storlag.

Det gällde inte Tottenham och Arsenal på tisdagskvällen, åtminstone var det inte fel på motivationen.

Det heta derbyt i norra London var en repris på semifinalen i ligacupen 2008. Den gången vann Spurs med hela 5-1.

På tisdagskvällen kom en gruvlig revansch för Arsenals nederlag då.

Laget tog ledningen tidigt i matchen när unge Henri Lansbury rakade in bollen från nära håll på White Hart Lane.

I den andra halvleken satte inhoppande Robbie Keane omgående 1-1, till synes i offsideposition, ett resultat som stod sig den ordinarie matchtiden ut.

Flyt med domsluten

Väl i förlängningen var det Arsenals tur att ha flyt med domsluten.

Efter bara en minut hamnade Samir Nasri och Sebastien Bassong i en duell, och den förstnämnde föll enkelt efter en handpåläggning av kameruniern.

Nasri tog straffen själv och satte säkert 2-1 för Gunners.

Bara fyra minuter senare var Marouane Chamakh på väg igenom och 18-årige mittbacken Steven Caulkner fäller klumpigt.

– Den första straffen var hårt dömd men den andra var klar. Det här var Caulkners första match på den här nivån och det var en nyttig erfarenhet för honom, sa Spurs-tränaren Harry Redknapp.

Nasri tog straffen på nytt säkert och Tottenham var ett slaget lag.

Spurs-fansen hade redan börjat gå hem när Andrej Arsjavin satte förnedrande 4-1.

Efter matchen ville Arsene Wenger dedikera segern till en cancersjuk pojke som laget träffat i samband med en välgörenhetstillställningen under inledningen av säsongen.

– Vi vill ge den här segern till Jack Chester, en ung pojke som gick bort i onsdags. Jag vill att vi tänker på honom i kväll, sa Wenger.