”Säsongens spelare” frälste Tottenham

Publicerad 2013-05-04

Bale återigen hjälte – uppe på CL-plats

Bale.

Tottenham var bara fem minuter från att tappa två kostsamma poäng mot Southampton.

Då klev Gareth Bale, 23, fram och smällde in matchens enda mål, hans 20:e ligamål den här säsongen, och nu är Champions League nära för Spurs.

– En otrolig prestation, menar Viasats expert Glenn Strömberg.

Det är bara dagar sedan han utsågs till Premier Leagues bäste spelare. I dag gjorde Gareth Bale skäl för titeln.

Southampton hade närmast styrt matchen på White Hart Lane, till hemmasupportrarnas oro, och var flera gånger nära ett ledningsmål i första halvlek.

Med bara ett par omgångar kvar att spela och en Champions League-plats på spel såg matchen ut att sluta mållös – då klev walesaren fram.

I den 85:e minuten tog Bale emot bollen ute till höger, vände ostört in i banan och tryckte karaktäristiskt in 1-0 i det nedre vänstra hörnet.

Klev förbi Arsenal

Arenan exploderade och när domaren satte pipan i munnen för att blåsa av kunde Spurs-fansen konstatera att de hade klivit förbi Arsenal i tabellen, upp på fjärde plats.

– Jag såg hur ytan dök upp och fick på en bra träff. Det är tre massiva poäng och håller vår Champions League-dröm levande, säger Gareth Bale enligt AP.

– Allt talade för att det här var eftermiddagen då Tottenhams Champions League-jakt tog slut. Allt talade för det utom Gareth Bales vänsterfot, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion.

Gareth Bale har nu gjort 20 mål i ligan och är därmed trea i skytteligan, bakom Luis Suarez och Robin van Persie.

Fotnot: Arsenal vann senare under lördagen mot QPR och gick därmed förbi både Tottenham och Chelsea i toppen, dock med en match mer spelade än Spurs.