Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-29

Tio mål när Tottenham slog Reading

Berbatov efter ett av sina fyra mål.

Tyckte ni Chelsea-Aston Villa 4-4 på annandagen var en fotbollsfest?

Tottenham bjöd sin publik på något ännu värre. 6-4 mot Reading efter bland annat sex mål på 14 minuter.

Störste festfixaren? Dimitar Berbatov med fyra mål.

Publiken på White Hart Lane slets mellan hopp och förtvivlan och trodde knappt sina ögon. Deras Tottenham slog tillbaka Reading med makalösa 6-4 efter att ha varit i underläge tre gånger.

Drömmål av Berbatov

Hemmalaget tog ledningen redan i den sjunde minuten när Robbie Keane hittade in till Dimitar Berbatov som enkelt rullade in 1-0 i öppet mål.

Det var startskottet för en målkavalkad utan dess like och det skulle komma mycket mer - från matchen i allmänhet och Berbatov i synnerhet.

16:e minuten: Paul Robinson kom helt fel på ett inlägg och bollen damp ned framför fötterna på Kallfa Cissé som med vänstern utan problem satte bollen i nät. 1-1.

53:e minuten: Islänningen Ivar Ingirmarsson nådde högst på en hörna och nickade från nära håll in bollen bakom en flaxande Robinson. 1-2.

63:e minuten: En dålig rensning av Readingförsvaret och ett fantastiskt skott i krysset av Berbatov. 2-2.

70:e minuten: Kort hörna som Kidson nickskarvade upp i nättaket. 2-3.

72:e minuten: Ett konststycke av den högre skolan. Berbatov toklurade Robinson genom att med enorm känsla "skjutdämpa" bollen på volley. 3-3.

74:e minuten: Kidson kom fri med Robinson som inte lyckades tajma sin utrusning. Kidson satte bollen i nät med en elegant chipp. 3-4.

75:e minuten: Steve Malbranque skar in i banan och dribblade sin back innan han snyggt bredsidade bollen in vid den högra stolpen. 4-4.

78:e minuten: Robbie Keane missade en straff men Jermaine Defoe hann först på returen och nickade in 5-4. Skulle inte godkänts eftersom att Defoe tjuvade tre, fyra meter in i straffområdet.

83:e minuten: Berbatov avslutade målfyrverkeriet med sitt fjärde mål för dagen. Höll undan sin back och sköt via målvakten upp i det högre krysset. 6-4.

Noterbart är att de sex sista målen föll inom 14 minuter och att det blev hela åtta mål i den andra halvleken.

Årets match i fotbolls-Europa? Mycket möjligt.