Chockstart när Elfsborg vann igen – mål efter 22 sekunder

Uppdaterad 12.16 | Publicerad 2024-07-21 18.22

Publiken hann knappt sätta sig på Borås arena.

Elfsborg tog ledningen mot Mjällby redan efter 22 sekunder.

Stor matchhjälte blev Jalal Abdullai med två mål.

Elfsborg slog en djupledsboll. Jalal Abdullai löpte genom bortaförsvaret, tog emot bollen och rullade in 1–0. Då hade det gått 22 sekunder av matchen.

När andra halvlek började var Abdullai återigen nära att göra ett snabbt mål. Efter bara 30 sekunder skickade han ett skott strax utanför.

Då hade Abdullai redan hunnit göra ytterligare ett mål för Elfsborg. Efter att Stroud kvitterat för Mjällby gjorde Elfsborgs anfallare 2–1 i slutet av första halvlek.

– Vi är ett fantastiskt lag. Vi spelar som ett lag, säger Abdullai till Max.

Stor matchhjälte

När Sebastian Holmén nådde högst på en hörna till 3–1 tidigt i andra halvlek var det klart. Matchen blev aldrig riktigt spännande och Elfsborg kunde kontrollera hem tre poäng.

Elfsborg har nu tre raka segrar och närmar sig just Mjällby på tredjeplatsen.

– Första halvlek är vi riktigt vassa. Tycker vi är det klart bättre laget, sen kontrollerar vi bra, säger Sebastian Holmén.

Med sina två mål dubblade matchhjälten Abdullai sin målskörd för säsongen och har nu gjort totalt fyra mål, men bara i två matcher. Hans tidigare två mål kom i 6–1-segern mot AIK.

1–0-målet må ha varit snabbt. Men det är långtifrån det snabbaste allsvenska målet. Det stod Daniel Mendes för när han gjorde mål efter sex sekunder för Kalmar mot Helsingborg 2010.