Gruff efter Mjällbys sena straffavgörande

Publicerad 2024-07-06 17.00

Mjällby avgjorde den svängiga matchen efter en omtalad straff i 97:e minuten.

Efter slutsignalen rök spelarna ihop på Strandvallen.

– Ett höstlöv faller, säger Sirius tränare Christer Mattiasson i Max tv-sändning.

Det var en svängig match mellan Mjällby och Sirius i återstarten av Allsvenskan. Mjällbys Adam Ståhl avgjorde på straff i den 97:e minuten. När slutsignalen ljöd rök spelarna ihop på planen.

Jakob Voelkering Persson och Colin Rösler såg ut att hamna i luven på varandra. Ett gruff uppstod och flera spelare och ledare anslöt innan situationen lugnade sig.

”Ett höstlöv faller”

Efter matchen var Sirius tränare Christer Mattiasson besviken på att domaren Tess Olofsson dömde straff.

– Vi är värdiga en poäng, men det var någon som ville annat. Den måste vara 100 procent om hon ska ta den, säger Mattiasson i Max tv-sändning.

Därefter fick han se straffsituationen.

– Det är klart jag inte tycker det är straff, ett höstlöv faller ungefär lika lätt, säger han med ett uppgivet skratt.

– Nu är det en tung resa hem.

Frustrationen hos gästerna kan ha varit extra stor efter att de själva skrek på straff i mitten av andra halvlek. Det resulterade i stället i hörna och gult kort till Marcus Lindberg för protest.

Målskytt tvingades utgå

Den tidigare Mjällbyspelaren Leo Walta inledde målskyttet genom att ge Sirius ledningen med ett frisparksmål. Därefter började matchen svänga rejält. Mest svängig var den för Sirius Filip Olsson – trots bara en minuts spel.

Efter att Mjällbys Herman Johansson vänt matchen på egen hand med två mål, fick Olsson hoppa in i det 83:e minuten. En minut senare kvitterade han till 2–2, men blev samtidigt skadad.

Olsson glidtacklade in kvitteringen och krockade samtidigt med Mjällbys Tom Pettersson och fick hans dobbar mot knät. 25-årige Olsson blev liggande i gräset med blödande knä. Efter sjukvårdshjälp och ihoptejpat knä försökte han fortsätta spela – men fick snabbt ge upp och Sirius tvingades byta ut honom efter hans första allsvenska mål.