Med lindat huvud gjorde mittbacken comeback – och räddade sitt Gif Sundsvall i ödesmötet med J-Södra.

– Vi har tur som får med oss en poäng, säger han till C More Fotboll.

Gif Sundsvall kom till Stadsparksvallen i Jönköping med en märkvärdig svit. Trots att de kämpar på allsvenskans nedre halva hade de inte förlorat på sex raka söndagsmatcher. Poäng också i den sjunde hade inneburit att avståndet ner till J–Södra på kvalplats fortsatt var minst tre poäng.

Den här gången satt det långt inne.

Tveksam straff på slutet

Södra såg ut att gå segrande ur en höstruskig, tungsprungen och intensiv match när inhopparen Stian Aasmundsen satte en frispark i minut 76. Men gästerna pressade på för en kvittering och fick sin chans när Marcus Danielsson lyfte in till Sebastian Rajalakso. Han missade bollen men föll på täckande J-Södra-backen André Calisir.

Domaren Mohammed Al-Hakim blåste straff.

I måndags skadade Danielsson huvudet mot AFC. Han missade 0–0-matchen mot AIK i veckan men var tillbaka här på Stadsparksvallen. Huvudet var lindat för att skydda stygnen.

Från straffpunkten bredsidade 28-åringen till vänster. Anton Cajtoft kastade sig dit men nådde inte fram.

”Det är ingen staff”

2–2 stod sig matchen ut. Därmed skiljer fortsat tre poäng mellan lagen med fem omgångar kvar.

– Jag är jävla besviken. Han försöker täcka skott och han missar bollen. Det är ingen straff. Han missar rätt och slätt bollen, säger frisparksskytten Aasmundsen till C More Fotboll.

Om domslutet säger Danielsson bara ”det blir straff, det var inte helt fel”, men backen har inga problem med att kritisera sitt lag efter en svag andrahalvlek.

– Vi får vara väldigt nöjda med det resultatet. Andra halvlek är väldigt dålig från vår sida, Jönköping spelar ut oss fullständigt, säger han till C More Fotboll.