Här knockas domaren blodig

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-01-25

Ny läktarskandal skakar Spanien

Slog upp jack i pannan. Cupmötet mellan Valencia och Deportivo La Coruna tvingades avbrytas sent på onsdagskvällen efter att linjedomaren träffats av ett föremål.

Onsdagen den 25 januari blev en ny mörk kväll för fotbollen.

Cupmötet mellan Valencia och La Coruna tvingades att avbrytas sent i kväll – efter att linjedomaren träffats av ett föremål och slagit upp ett jack i pannan.

Lämnade arenan. Huvudomaren beordrade direkt efter attacken spelarna att lämna arenan – och tätt efteråt kom beskedet att matchen avbrutits.

På nytt kablades det sent på onsdagskvällen ut otäcka bilder från en stor fotbollsscen med en domare och våldsamma supportrar i centrum.

Kvartsfinalen mellan Valcencia och La Coruna var 44:a minuter gammal och Valcencia hade precis tagit ledningen i matchen, ett mål som utjämnade ställningen sammanlagt i cupmötet.

Firandet efter David Villas 1–0 blev inte särskilt långvarigt på Mestalla-stadion, tätt efteråt träffades den assisterande domaren av ett föremål och slog upp ett jack i pannan.

Huvuddomaren Carlos Megia Davila plockade omedelbart upp bollen och beordrade spelarna att lämna planen. Några minuter senare kom beskedet att matchen avbrutits och åskådarna ombads lämna arenan.

Spaniens fotbollsförbund har nu att ta ställning till om matchen ska spelas färdigt senare, spelas om eller strykas helt.