Dortmund visade mästartakter direkt

Uppdaterad 2011-08-06 | Publicerad 2011-08-05

Premiärkrossade Hamburg

Dortmund inledde den nya Bundesliga-säsongen med en seger.

Hamburg – utan Marcus Berg – var chanslöst mot de regerande mästarna, som hemmavann med 3–1.

Kevin Grosskreutz blev premiärmålskytt.

80 000 åskådare såg Dortmunds premiärseger.

I våras tog de hem ligatiteln i överlägsen stil.

I kväll inledde Dortmund den nya Bundesliga-säsongen på samma sätt som de avslutande den förra – med en seger.

Hemmasonen Kevin Grosskreutz, 23, blev matchvinnare med två mål i 3–1-viktorian mot Hamburg, där Marcus Berg inte fanns med i truppen på grund av skada.

2–0 – en läckerbit

Grosskreutz spräckte nollan i den 17 minuten, när han fri med bortamålvakten Jaroslav Drobny placerade in bollen via stolpen.

2–0 kom efter knappa halvtimmen efter läckert förarbete av Robert Lewandowski, som på en touch klackade fram bollen till supertalangen Mario Götze.

Tidigt i den andra halvleken ökade sedan Grosskreutz på till 3–0, vilket fick räcka för Dortmund.

Inhopparen Robert Tesche reducerade för Hamburg – som dittills varit utspelat av de regerande mästarna.