Bjöd in Leicester – tog ändå tre poäng

Publicerad 2016-09-10

Lucas Leiva stod för en av 2016:s största bjudningar.

Trots det kunde Liverpool plocka tre poäng hemma mot regerande mästaren Leicester.

Det blev 4–1 på Anfield.

Leicester stod för en av tidernas största skrällar när klubben gick och vann Premier League. Laget ser inte ut att försvara titeln, även om det kan vara tufft att konstatera det redan efter fyra omgångar.

Men på lördagen föll man med 1–4 borta mot Liverpool. Därmed har den regerande mästaren samlat ihop fyra poäng på lika många seriematcher.

Stark öppning på Anfield

Liverpool spelade strålande fotboll i en dryg halvtimme.

Roberto Firmino gjorde 1–0 i den 13:e minuten efter att ha tagit sig in från kanten och skjutit in bollen. Liverpool fortsatte att ösa på och i den 31:e minuten utökade Sadio Mané till 2–0.

Daniel Sturridge, som hade missat ett kanonläge några minuter tidigare, stod för en vacker framspelning med klacken.

Rejäl blunder av Lucas

Sedan kom en rejäl bjudning från Lucas Leiva. Brassen, som spelade mittback mot Leicester, fick bollen av Simon Mignolet strax utanför straffområdet.

När en Leicester-spelare satte press på Leiva gjorde brassen bort sig. Han fumlade med bollen och slog sedan en felpassning rakt in i straffområdet. Där dök Jamie Vardy upp och reducerade enkelt i öppet mål.

Adam Lallana tryckte in 3-1 med ett drömskott och i slutminuterna fastställde Firmino slutresultatet 4–1.

Liverpool har sju poäng efter fyra omgångar.