”Marta är helt enorm idag”

Publicerad 2012-07-03

Tyresö vände mot Göteborg

Göteborg hade ledningen i paus.

I andra halvlek vaknade Marta och Tyresö och då hade gästerna inget att sätta emot.

– Marta är enorm, säger Tyresös tränare Leif Edeborg till TV4 Sport efter 3-1-segern.

Tyresö hade en del lägen i första halvlek, bland annat hade Caroline Seger en boll i ribban. Men det var gästande Göteborg som hade ledningen efter första halvlek. I den 42:a minuten kommer Johanna Almgren runt på högerkanten slår in ett inlägg till en fri Sara Lindén som tar emot och rullar in 1-0.

Två mål av Marta

I andra halvlek vaknar Tyresö ordentligt. Och framförallt Marta. I den 57:e minuten sätter brasilianskan kvitteringen. Fyra minuter senare är hon inblandad i Tyresös vackra ledningsmål där Elaine är sist på bollen. Marta avslutar sedan målskyttet med sitt 3-1-mål.

– Marta är helt enorm idag. Hon har haft en formsvacka en längre stund, men jättekul att hon får göra mål, säger Tyresös tränare Leif Edeborg.

För Göteborgs Jane Törnqvist var det här sista matchen i karriären.

– Det känns bara bra. Det var inget kul att förlora, men nu känns det som ett avslut, säger hon till TV4 Sport.