Totteham-spelaren hjälte för Everton

Fjärde raka poängförlusten och på väg att tappa Champions League-platsen.

Marken skakar under Chelseas manager André Villas-Boas.

I 0-2-förlusten mot Everton sänktes laget dessutom av en Tottenham-spelare.

Tottenham krigar just nu i första hand för en plats i nästa års Champions League i konkurrens med Chelsea, Newcastle, Arsenal och Liverpool. Då lånade klubben ut mittfältaren Steven Pienaar till Everton, vilket kan ha varit ett genidrag.

Dunkade in 1-0

I sin blott andra match från start i nya klubben såg 29-åringen till att vara med och sänka ”Spurs” huvudkonkurrent i CL-jakten Chelsea. Redan efter fem minuter höll sig sydafrikanen framme och dunkade in 1-0 i nättaket från nära håll.

I andra halvlek såg sedan en annan inlånad spelare, anfallaren Denis Stracqualursi, till att definitivt säkra segern med sitt första ligamål för Everton till 2-0. En tung seger för Everton men en ännu tyngre förlust för Chelsea som inte vunnit på fyra raka ligamatcher.

Arsenal i kapp

Laget riskerar nu att tappa till tio poängs avstånd upp till Tottenham om ”Spurs” slår Newcastle senare på lördagen. Samtidigt är jagande Arsenal nu uppe på samma poäng, 43 stycken, och Chelsea kan tappa fjärdeplatsen i ligan till just Newcastle om det är de som går segrande ur den sena matchen.

Samtidigt blir ryktena om att managern André Villas-Boas sitter löst allt mer intensiva.