Årets mål – redan i premiären?

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-04

Bajens Emil Johansson svarade för magiskt drömmål i krysset mot Elfsborg

Årets mål redan i premiären? Emil Johanssons vänsterkanon från 30 meter i Ante Covics bortre kryss kommer i alla fall bli en av kandidaterna.

– Det snyggaste målet som jag har gjort, säger Emil Johansson om sitt 1–0-mål.

Sedan hann Elfsborgs Stefan Ishizaki med att sätta en straff – och missa en.

Alla trodde att Elfsborg skulle köra över Hammarby i premiären och vinna enkelt på Borås Arena. Men det ser inte ut riktigt så. Efter 14 minuter tog Bajen ledningen med 1–0 efter en riktig vänsterkanon av ytterbacken Emil Johansson, 22, från långt håll. Louay Chanko spelade fram.

"Snyggaste jag gjort"

Bollen letade sig perfekt in i Elfsborg-målvakten Ante Covics (tidigare målvakt i Hammarby) bortre kryss. Och chockledningen var ett faktum.

– Fick en bra förstatouch och tänkte att det bara var att klippa till, och det blev ju jättebra. Det är mitt första mål i Hammarby och det snyggaste mål som jag har gjort, säger Emil Johansson i paus till TV4.

Elfsborg pressar efter drömmålet

I andra halvlek kvitterade Elfsborg redan efter två minuter på straff genom Stefan Ishizaki sedan Igor Armas ruffats i straffområdet och även varnats. Och 1–1 höll två minuter senare på att bli 2–1 då Elfsborg tilldömdes ytterligare (!) en straff. Men den här gången missade Ishizaki.