Brassarnas galna glädje

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-29

Vände finalen dramatiskt – men Charlie Davies värde ökar

USA hade guldet i 45 minuter.

Men Brasilien vände 0–2 till 3–2 i den andra halvleken och tog sin tredje Confederations cup-titel.

– Det betyder allt för mig, säger matchvinnaren Lucio.

Det var en match med två ansikten. USA började klart bäst, spelade extremt aggressivt och tog också ledningen i den tionde minuten genom Fulham-stjärnan Clint Dempsey.

2–0 kom efter en knapp halvtimme på en kontring där Hammarby-stjärnan Charlie Davies ryckte sig loss på vänsterkanten och spelade fram Landon Donovan som fintade bort sin försvarare med mottagningen och tryckte in bollen i mål.

Rejäl kalldusch

Men den som hoppades på en amerikansk skräll fick en rejäl kalldusch i andra halvlek. Luis Fabiano gjorde två mål innan lagkaptenen Lucio nickade in segermålet på slutet.

– Vår första halvlek var sorglig, men vi gick in på planen i andra med en tro. Jag kan bara tacka gruppen för att de slogs till slutet. Att vända matchen gör bara att det smakar bättre, säger han enligt goal.com.

Intresset ökar rejält

USA visade ändå för fotbollsvärlden att de blir att räkna med framöver. Även Hammarby kan komma att tjäna på turneringen, Charlie Davies har höjt sitt marknadsvärde rejält efter sina fina prestationer och klubbens vd Michael Andersson bekräftar att intresset för stjärnan ökat rejält.

– Det är fler klubbar som har hört av sig och intresset är mer konkret. Men det finns inga bud i nuläget, säger han.

Brasilien borde ha haft ytterligare ett mål godkänt i den andra halvleken när Kaká nickade in en boll som gick ut via ribban. Men det svenska domarteamet med Martin Hansson i spetsen, som gjorde en prickfri insats i övrigt, missade att bollen var innanför mållinjen.