Eto´o vann matchen – på en halvlek

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-09

”Ett overkligt resultat”

Samuel Eto’o dominerade.

Här upprepar Samuel Eto’o Higuaíns galna målfest i Madrid – med fyra mål på en halvlek.

En chocköppning som fullständigt krossade Valladolid.

– Han är i fantastisk form, säger tränaren Pep Guardiola.

Samuel Eto´o har hittat sig själv igen – och i går hittade han målet fyra gånger i första halvlek.

I Madrid räddade Gonzalo Higuaín Real Madrid efter att stjärnbacken Sergio Ramos blivit utvisad.

Higuaín gjorde lagets alla fyra mål med två straffmål.

Men det fanns en som var värre – i en helt annan del av landet.

Bara någon timme senare mot svenske Henok Goitoms Valladolid sprakade det om Barcelonas superanfallare Samuel Eto’o som från den tolfte minuten till den 44:e tryckte in hela fyra mål.

”Overkligt”

Men Barcelonas tränare Pep Guardiola tog snabbt ner lagets prestation efteråt, som till slut stannade vid 6-0.

Han underströk att resultatet var onormalt.

– Resultatet är overkligt, säger han på presskonferensen.

– I första halvlek hade de minst lika många anfallschanser som vi, men de kom aldrig till några avslut och vi har å andra sidan spelare som kan avgöra.

– Det är inte normalt att det blir sex mål i en match och vi har saker att förbättra. Till exempel började vi inte andra halvlek så bra. Det finns alltid saker att jobba med för vi är inget perfekt lag. Och ännu har vi inte vunnit några titlar.

Senast: Kluivert

Om Eto’os kalas säger Guardiola så här:

– Eto’o har haft en fantastisk säsong. Även om han inte gjorde mål mot Málaga senast så hjälpte han oss otroligt mycket. Han är i fantastisk form, men jag är övertygad om att han ensam utan sina lagkamrater inte kan åstadkomma någonting.

Den senaste Barcelona-spelaren som gjorde fyra mål på en match var Patrick Kluivert mot Tenerife 2001.

Även den matchen slutade med 6-0.

För tillfället leder Barcelona ligan med två poäng före Real Madrid.