Dagens namn: Ludvig, Love

Citys mardrömsstart – underläge och skada

Publicerad 2014-04-13

Raheem Sterling gjorde 1–0 för Liverpool. Strax därefter tvingades Citys Yaya Touré kliva av med en skada.

"Årets match" har börjat som en mardröm för Manchester City.

Underläge 0-2 och Yaya Touré utbytt med en skada.

– Det är väldigt negativt för dem, säger Glenn Strömberg i Viasat.

Poäng borta mot Liverpool när nästan ett måste för att Manchester City på allvar ska kunna blanda sig in i titelracet i Premier League.

Men inledningen borta på Anfield har blivit en ljusblå mardröm.

Det dröjde bara knappa sex minuter innan Luis Suarez vände upp på mittfältet och hittade Raheem Sterling i djupet som iskallt vände bort både Joe Hart och Vincent Kompany innan han satte 1-0.

Hela första kvarten var det nästan konstant hemmatryck, den enda gången City kom upp i anfall så avslutade Yaya Touré högt och långt över. Och som inte avslutet vore eländigt nog så skadade han sig i skottögonblicket.

"Makalös halvtimme"

Någon minut senare tvingades han kapitulera och klev till förmån för Javi Garcia.

– Väldigt negativt, han är en spelare som kan avgöra matchen för dem. Han har gjort flest mål för City från sin mittfältsposition, säger Glenn Strömberg.

Liverpool fortsatte framåt efter bytet och i den 26:e minuten tryckte Martin Skertl in 2-0 på hörna.

– Det är en makalös första halvtimme av Liverpool här på Anfield idag, säger Glenn Strömberg.

Matchen pågår, följ Sportbladets lajvrapportering här!

Se Liverpools 1–0-mål här (Extern länk i samarbete med Viasat)