Rafael Benitez vann ödesmatchen – trots det är Champions League över.

Londonklubbens supportrar visade ett tydligt missnöje under matchen.

Benitez buades ut och fansen höll upp banderoller med José Mourinhos namn.

– Jag är glad för insatsen, men besviken för att vi inte får spela mer Champions League, säger Benitez till Viasat.

Roberto Di Matteo fick sparken efter nederlaget mot Juventus och Chelseas ägare Roman Abramovitj plockade in Rafael Benitez för att förhoppningsvis få ordning på laget.

Spanjoren vann måstematchen mot Nordsjälland med klara 6–1. Men det hjälpte föga då Juventus besegrade Sjachtar Donetsk på bortaplan.

Straffdrama på Stamford

Domaren Bas Nijhuis hade en hektisk första halvlek i London. I den 32:e minuten blåste han straff för Nordsjälland efter att bollen tagit på Gary Cahills arm.

Nicolai Stokholm sköt, men Petr Cech räddade för Chelsea.

Bara minuter senare fick hemmalaget straff efter en ny hands. Eden Hazard tog hand om den, men Jesper Hansen räddade.

Chelsea fick en ny straff strax efteråt och då sköt David Luiz in 1–0.

”Nästan perfekt”

Londonklubben vann till slut med 6–1 efter bland annat två mål från Fernando Torres.

– Det är synd. Vi stod för en väldigt bra prestation, intensiteten från spelarna var hög och vi gjorde mycket mål, säger Benitez.

– Det var nästan perfekt, men vi kunde inte avgöra det här själva.

Buades ut av publiken

Benitez är allt annat än omtyckt bland Chelseas fans. Efter två kryss och en förlust i ligan tog spanjoren sin första seger mot Nordsjälland.

När 52–åringen klev in på Stamford Bridge blev han utbuad av publiken och flera supportrar höll upp banderoller. Fansen visade tydligt att de vill bli av med Benitez och att de saknar ”The Special One”, José Mourinho.

49–åringen var manager för Chelsea mellan 2004–2007. Då vann Mourinho, som nu är tränare för Real Madrid, bland annat ligan två gånger.