Hallenius sänkte Henkes Bois

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-27

Bajen hakar på i toppen

Efter en resultatmässig berg- och dalbana i vår är Hammarby på gång igen i superettan.

I solskenet på Söderstadion ordnade Bajen en tung 4–1-seger mot topplaget Landskrona.

Och som vanligt var det Linus Hallenius som fixade festen.

– Men det här var ingen större match från min sida. Det kändes tungt, säger han.

I förra omgången skickade han in en drömvolley mot Syrianska. Linus Hallenius skotteknik tycks ha smittat av sig på lagkamraterna. För i den 41:a minuten skickade Simon Helg in ett behärskat volleyskott i bortre stolpen och gav Hammarby en rättmätig ledning att ta med sig in i halvtidsvilan.

Landskrona var långtifrån ofarliga – Morten Nielsen och Fredrik Olsson brände båda hyfsade lägen för skåningarna – men ett inspirerat Hammarby hade även de bud på fler mål i en trevlig första halvlek.

Men efter paus såg det ut som om hemmalaget gått från inspirerat till okoncentrerat.

Tapper-Holter serverade

Landskrona var inte sena att utnyttja de chanser som bjöds och i den 47:e minuten kom 1–1 efter en fin aktion på kanten av Christoffer Tapper-Holter och en väl avvägd nick av Fredrik Karlsson.

Men Bajens svar kom direkt – från en man som ägnat en hel vår åt att ge formbesked.

Linus Hallenius höll sig framme och stötte in Maic Semas elegant chipp ur misstänkt offsideposition.

Men målet godkändes, korrekt, och sen fortsatte bara Bajen att ösa.

Simon Helg, en av planens bästa, serverade Hallenius till hans elfte mål i superettan och 3–1 för Hammarby.

Drygt tio minuter senare, matchminut 81, spikade sedan Sebastian Castro-Tello matchen med att elegant trycka in 4–1 på straff.

– Vi tog tag i det snabbt efter deras kvittering och vågade verkligen spela fotboll i dag. Vi spelar vår bästa fotboll mot spelande lag och det var samma sak nu. Det känns otroligt viktigt att vi äntligen får lite flyt, säger Simon Helg.