Här chockas regerande mästarna Italien.

Antolin Alcaraz hoppade högt och nickade in 1–0 för Paraguay.

Men Italien fick en premiärpoäng – tack vare en målvaktstavla.

– Resultatet är en besvikelse. Vi var värda tre poäng, säger förbundskaptenen Marcello Lippi.

Italien inledde annars bäst i ösregnet på Green Point-stadion i Kapstaden och Paraguay tog sig knappt över mittlinjen. Men Italien skapade få chanser och i 39:e minuten slog blixten ned åt andra hållet. Aureliano Torres slog ett frisparksinlägg från högerkanten och mittbacken Antolin Alcaraz – som precis lämnat Club Brügge för Wigan – vann nickduellen mot både Daniele De Rossi och Fabio Cannavaro och forcerade in ledningsmålet 1–0. Italiens målvakt Gianluigi Buffon var chanslös.

Målvaktstavla

Paraguy firade genom att bilda en ring och måldansa.

Efter paus startade Italien en vild jakt på kvittering. Och i 63:e minuten kom den, efter en ny målvaktstavla i detta VM.

På en hörna från vänster gick Paraguay-keepern Justo Villar ut och ”hängde tvätt” och bollen damp ner vid fötterna på Daniele De Rossi som pressade in 1–1. En skön revansch för De Rossi som missade i markeringen på baklängesmålet.

Med 18 minuter kvar bytte Italien in Antonio Di Natale, som gjort 29 mål för Udinese den här säsongen.

Marcello Lippis manskap hade sedan bud på segermål, men Justo Villar tog revansch på sig själv och räddade lägen från Simone Pepe och Riccardo Montolivo.

– Vi kom igen bra, men vi måste bli målfarligare, säger Marcello Lippi.