Manchester City rasade mot Arsenals maskande.

Nu visar statistik att London-laget faktiskt är värst i klassen.

I snitt ödslar Arsenal 31,8 sekunder per spelavbrott.

Arsenal FC

Det blev ett händelserikt toppmöte mellan Manchester City och Arsenal under den gångna helgen. Trots ett rött kort i slutet av första halvlek behöll bortalaget sin ledning tills den 98:e minuten, då City kvitterade till slutresultatet 2–2.

Efteråt rasade flera av Manchester Citys spelare mot Arsenals maskande. Främst anklagades London-laget för att ödsla tid efter Leandro Trossards utvisning.

– Som fotbollsmatch var den fantastisk. Men inte i allt, vissa saker... Jag tycker att maskning är en del av spelet som inte kommer försvinna, mörka konster skulle jag vilja kalla det. Fansen och spelarna i City är irriterade och det är förståeligt, sa Kyle Walker efter matchen.

Det var tjafsigt när City och Arsenal möttes.

Ödslar i snitt sex sekunder mer

Och ett par dagar efter matchen visar det sig att City-spelarna hade en poäng. Siffror visar nämligen att Arsenal är laget som maskar mest i serien.

Opta Analyst har undersökt hörnor, insparkar, frisparkar, straffar, inkast och avsparker, sett till hur mycket tid som ödslades vid varje situation.

Då har Arsenal ett snitt på hela 31,8 sekunder, vilket är mest i Premier League. I den aktuella matchen är siffran hela 42,7 sekunder.

I jämförelse ligger Manchester Citys snitt på 25,4 sekunder.

Manchester City leder Premier League efter fem omgångar, medan Arsenal ligger fyra, med två poäng mindre.