Dagens namn: Simon, Simone

Kalmar FF:s makalösa vändning – vann måstematchen

Publicerad 2024-10-26 19.21

Efter 85 minuter hade Kalmar FF inte registrerat ett skott på mål och såg ut att vara så gott som klart för superettan.

Men liket lever.

Gästerna stod för en makalös vändning borta mot BP – och håller liv i hoppet om nytt kontrakt.

– Vi ska försöka greja detta, säger matchhjälten Dino Islamovic till Max.

Med fyra poäng upp till kvalstrecket så var lördagens bortamatch mot BP en ”måste vinna-match” på alla sätt och vis för den allsvenska nästjumbon Kalmar FF.

Länge, länge såg det ut som att det inte skulle bli någon vinst.

Jensen med drömfrispark

När BP fick ett frisparksläge i den 65:e minuten hade Kalmar FF fortfarande inte lyckats få till ett enda skott i matchen.

Som om inte det var nog för KFF så lyckades då BP:s Alexander Jensen med ett av de finare skott vi sett denna säsong, när han elegant skruvade in 1–0 till BP på ovan nämnda frispark.

– Jag kände att jag träffade den rätt bra. Skönt att se den gå i mål, säger Jensen till Max.

– Det är tufft. Vi ligger där vi ligger och släpper in 1-0. Då känns det som att det håller på att glida ur händerna på oss, säger KFF-anfallaren Dino Islamovic om baklängesmålet.

– Men som striker vet man att man bara behöver en chans så är det 1–1. Och det var precis vad som hände.

Väntade målskyttar

Ja, det var ju det som hände.

För när gästerna fick till sitt första avslut mot mål i matchen så gick det också in i mål, när Lars Saetra nickade dit 1–1 i den 85:e minuten.

Och mer skulle följa.

Tre minuter efter 1–1 fullbordades vändningen när Dino Islamovic, på Kalmars andra avslut på mål i matchen, satte 1–2.

Ett mål som, av förklarliga skäl, följdes av att hela bänken sprang ut för att delta i det euforiska målfirandet.

Att det var just Sätra och Islamovic som frälste KFF var inte direkt överraskande. 15 september mot Värnamo var trots allt senaste gången som någon annan än Islamovic eller Sätra gjorde mål för KFF (men även i den matchen gjorde förstås båda de mål).

En poäng upp till säker mark

I och med segern har KFF nu blott en poäng upp till så väl Halmstad (på kvalplats) som Värnamo, samt två till IFK Norrköping, i den allsvenska bottenstriden. Alla dessa lag har dock fortfarande tre matcher kvar att spela till skillnad från Kalmar FF:s två.

– Vi behöver vinna fotbollsmatcher och det är där fokus ligger på. Vi måste komma ikapp och för att göra det behöver vi vinna fotbollsmatcher. Och det gjorde vi i dag. Det var jävligt skönt, säger KFF-tränaren Stefan Larsson till Max.

KFF möter IFK Göteborg borta i nästa omgång på lördag, innan de avslutar allsvenskan hemma mot BK Häcken.