Jabir Abdihakim Ali spräckte nollan – efter över 400 mållösa minuter.

Men det räckte inte till seger.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Så brukar det heta, men förmodligen kände alla inom Västerås SK att de hade väntat alldeles för länge.

Det hade nämligen gått över 400 spelminuter sedan lagets senaste mål, mot Hammarby den 29 april.

Sedan dess har man haft en osannolik otur och visat upp en snudd på parodisk ineffektivitet.

Klassmål

Men i den 20:e minuten i söndagens hemmamöte med BP fick publiken och spelarna jubla då Jabir Abdihakim Ali slog till med ett klassmål.

Ändå räckte det bara till en poäng.

För i den 39:e minuten kvitterade Nikola Vasić till 1–1 och det resultatet stod sig matchen ut.

– Vi måste vinna de här matcherna. Det känns ganska tungt. Vi måste börja ta ”treor”. Här på hemmaplan vet vi att vi är starka, men det vill sig inte riktigt, säger VSK:s målvakt Anton Fagerström i Max.

Lindelöf på plats

VSK hade finbesök på läktaren under matchen.

”Stadens son” Victor Nilsson Lindelöf var på plats, efter att så sent som i går ha varit med och vunnit FA-cupen med sitt Manchester United.