Dagens namn: Simon, Simone

Assyriskas förlust- nolla borta

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-15

Mjällby bortavann i tidig seriefinal

Serieledarna Assyriskas förlustnolla är borta. Mjällby vann superettans seriefinal, på bortaplan i Södertälje, med 3–2.

Blekingelaget Mjällby gick upp i 2–0-ledning strax efter halvtidsvilan. Assyriska fick nytt hopp med sin reducering efter 66 minuter, men Mjällbys Tobias Johansson avgjorde toppmötet med sitt 3–1-mål i 84:e minuten.

Assyriska reducerade på övertid men kom inte närmare än så. Segern innebär att Mjällby går upp jämsides med Assyriska i tabelltoppen. Häcken har dock chansen att gå förbi båda lagen när de möter Degerfors på måndagen.

Tre andra matcher spelades också under söndagen.

Ex-allsvenska Brommapojkarna tog en stabil 2–0-seger hemma mot Limhamn/Bunkeflo. Sirius såg ut att gå mot en säker seger hemma mot nykomlingen Ängelholm, men gästernas Patrik Larsson gjorde två mål och fixade en poäng med sig hem till Skåne.

2–2 blev det också mellan Qviding och Åtvidaberg. Även här ledde hemmalaget med två mål, men ÅFF kom tillbaka och snodde en poäng. Pontus Karlsson blev hjälte med kvitteringen i 74:e minuten.