Arsenal upp i topp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-29

4-verkeri när Everton besegrades

Arsenalspelarna jublar efter ett av Eduardos mål.

En brassekroat och två innhoppare fixade segern när Arsenal vände underläge till seger med 4-1 mot Everton.

Londonlaget toppar nu Premier League.

Innan matchen hade Arsenals kroat Eduardo da Silva aldrig gjort mål i Premier League.

Men när resten av laget sviktade så klev han fram. Inom loppet av tio minuter i den andra halvleken gjorde han två mål och vände 0-1-underläge till 2-1-ledning.

Den ledningen släppte aldrig Arsenal.

Everton tog ledning

Men det var Everton som började bäst. Tim Cahill fick foten på bollen efter en hörna och stötte in 1-0 efter 19 minuter.

Hemmalaget fortsatte att spela bra i första halvlek men i den andra vaknade Arsenal.

Eduardo fick bollen i straffområdet efter en lång djupledsboll från Clichy. Kroaten tog emot bollen och rullade den kallt vid sidan av Tim Howard i Everton-buren.

Inhopparna avgjorde

Anfallern gav sedan Arsenal ledningen innan inbytte Emmanuel Adebayor fick en gratischans efter en målvaktstavla och kunde sätta spiken i kistan med 3-1.

En annan inhoppare, Tomas Rosicky, fastställde slutresultatet 4-1 med ett skott i "fel hörn" för Howard.

Eftersom Manchester United förlorade mot West Ham med 2-1 tog Arsenal över serieledningen i Premier League.