Ibra blev mållös – men spelade i 65 minuter

Men han spelade 67 minuter – och dominerade.

Ibra styrde mot sitt gamla lag.

Zlatan Ibrahimovic har sakta men säkert jobbat sig tillbaka efter den knäskada som plågade honom under fjolårssäsongen och under sommarens EM-slutspel i Österrike/Schweiz.

Två stolpskott

I fredags gjorde han sin första match för Inter den här säsongen när han spelade 17 minuter mot Sevilla.

På lördagskvällen spelade Zlatan från start – och imponerade.

Inter tog ledningen redan efter några minuter genom pånyttfödde brassen Adriano som kom helt ren från en misstänkt offsideposition.

Bara någon minut senare frispelades Zlatan som läckert tog med sig bollen med bröstet. Avslutet var inte lika läckert utan kunde styras undan av Ajax målvakt Stekelenburg.

Tre minuter senare tog Zlatan hand om en frispark strax utanför straffområdet. Zlatan drog till direkt med högern, skottet var stenhårt men styrdes än en gång undan av målvakten – i stolpen.

Styrde – och skällde

Svensken var aktiv under hela halvleken, hade mycket boll, styrde och ställde i anfallet och fyrade då och då av en välriktad salva till sina lagkamrater när passningarna var för dåliga.

Bland annat fick portugisen Luis Figo sig en tillrättavisning när hans passning i djupen till en fristående Zlatan kom någon sekund för sent.

Zlatan spelade även en bra bit in i andra halvleken och hann med att träffa stolpen en gång till innan han byttes ut med drygt 25 minuter kvar att spela.

Matchen är förstås ett positivt besked för Zlatan och hans tränare José Mourinho.

Om knäet inte får någon reaktion.

Inter vann matchen med 1-0 men Arsenal turneringen före just Inter, Sevilla och Ajax.