Dagens namn: Simon, Simone

Bröderna Albornoz sänkte Assyriska

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-13

Brommapojkarna hemmaslog Assyriska med 3–0 i onsdagens omgång i superettan och tog därmed chansen att hänga med i kampen om uppflyttning till allsvenskan.

17-årige juniorlandslagsspelaren Miiko Albornoz gjorde två mål, ett i vardera halvlek. 20-årige brodern Mauricio avgjorde matchen definitivt med sitt 3–0-mål i 63:e minuten.

Sänkte Assyriska Milko Albornoz, BP, sänkte Assyriska med sina två mål.

I och med segern gick Brommapojkarna upp på sjunde plats och har tre poäng upp till Åtvidaberg – som har en match mindre spelad – på allsvensk kvalplats.

För tabelltvåan Assyriska var förlusten den fjärde för säsongen och bortalaget hade svårt att hantera nederlaget. Två spelare blev utvisade: Filip Bergman och Alessandro Silva Perreira.

Viktiga poäng

Sirius tog en viktig trepoängare i bottenstriden genom 2–1 hemma mot Falkenberg.

Övriga matcher: Ängelholm–Qviding 2–0, Limhamn Bunkeflo–Degerfors 1–0, Väsby–Landskrona 1–1.