Majstorovic ursinnig – Ekstrand orsakade straff

Först orsakade Joel Ekstrand en straff.

Sedan fick Celtic en straff emot sig – och Daniel Majstorovic blev rasande.

Svenskarna och straffar var det som präglade Celtic–Udinese.

Celtic–Udinese, i Europa Leagues andra omgång, blev en spännande och händelserik match.

Redan i den andra minuten fick Celtic en straff. Detta efter att den svenske försvararen Joel Ekstrand dragit ner Gary Hooper i straffområdet. Fram steg då Ki Sung-Tong och dunkade in 1–0 till Celtic.

Celtic såg länge ut att behålla den ledningen – men med mindre än fyra minuter kvar av ordinarie matchtid tilldömde den turkiske domaren Bülent Yildrim gästande Udinese en straff.

Celtic gruppjumbo

Detta efter att Neuton väldigt, väldigt enkelt föll i en situation med Gary Hooper.

Celtic-spelarna, däribland svenske Daniel Majstorovic som spelade hela matchen, blev rasande och protesterade. Förgäves.

Almen Abdi gjorde inget misstag från elva meter utan såg till att ställningen utjämnades.

1–1 stod sig sedan matchen ut. Därmed ligger Celtic kvar på gruppens sista plats, och Udinese på den andra.

Ekstand, som ådrog sig en varning efter 80 minuter, spelade även han 90 minuter. I Celtic gjorde den förre AIK-stjärnan Mohamed Bangura sin första match från start.