Publicerad 2013-05-23

Lagen vaknade sent i Halmstad

Boman räddade poäng.

Trögt och trist i 70 minuter – sedan ändrade ett mål allt.

Men trots farten och de många chanserna på slutet blev det bara 1–1 mellan Halmstad och Norrköping.

Med en spelare som Gunnar Heidar Thorvaldsson på planen kan en boll hamna i nät när ingen väntar sig det.

Norrköping hade inte presterat något som luktade mål på Örjans Vall innan Martin Smedberg-Dalence skickade in ett inlägg från höger i 70:e minuten. I straffområdet dök gästernas skyttekung Thorvaldsson upp och sparkade in 1–0.

HBK-målvakten Stojan Lukics första svåra uppgift i matchen slutade med att han fick fingrarna på bollen som tappade fart och studsade sakta in över mållinjen.

Boman kvitterade

Halmstad lyfte sig direkt och kom tillbaka. I 76:e minuten pangade Mikael Boman in kvitteringen i nättaket till höger om IFK-målvakten David Mitov Nilsson.

Plötsligt skapades mängder av målchanser åt båda håll. Spelare som länge hade sprungit för lite och för sakta satte fart. Passningar som tidigare gick fel eller hamnade hos stillastående spelare nådde nu löpande lagkamrater i fart. Skott som förut flog högt över ribban träffade plötsligt målramen.

Totalt sett spelade Halmstad den något bättre fotbollen, men chansmässigt var det jämnt. Den räddade poängen förde hallänningarna från jumboplatsen upp till trettonde, precis ovanför kvalstrecket.