Publicerad 2013-08-29

Och ÖSK tappade poäng – trots drömmålet

Nordin Gerzic såg ut att bli hjälte med en vacker frispark.

Men Falkenberg lyckades kvittera och spetsade till toppstriden i superettan.

I går jublade Örebro och Falkenberg när Gif Sundvall ”bara” fick oavgjort hemma mot Ängelholm.

I kväll möttes Örebro och Falkenberg, ett möte som slutade 1–1.

Örebro såg annars ut att gå mot en trepoängare efter att Nordin Gerzic gett hemmalaget ledningen i den 20:e minuten. Gerzic, som återvänt till ÖSK efter en misslyckad sejour i IFK Göteborg, knorrade vackert in en frispark i krysset, otagbart för Falkenbergs målvakt Otto Martler.

Men Falkenberg krigade in en kvittering med 20 minuter kvar. Victor Sköld bröstade in bollen (skyttekungens 13:e mål) från nära håll på passning från Johan Svahn.

– Klart besviken så här efteråt, vi ville vinna, säger Gerzic till NA-tv.

ÖSK ska dock inte vara helt missnöjt med en poäng. Gästernas Adam Eriksson hade ett skott som träffade både ribban och stolpen.

Göteborgsderbyt Gais–Örgryte drog hela 8 561 åskådare som fick vänta länge på några mål. Jakob Lindström gav gästerna ledningen i 77:e minuten, Daniel Mendes kvitterade med tre minuter kvar.

– Vi var det bättre laget och förtjänade tre poäng, säger Daniel Mendes till TV4.

1–1 innebär att Gais har 31 poäng, precis som Hammarby, Assyriska och Ljungskile som bortaslog Landskrona med 2–0.