Publicerad 2012-07-15

Europas fotbollsdominanter radar upp gulden – vann U19-EM

Den spanska dominansen fortsätter.

Ett Barcelona/Real Madrid-samarbete gav ännu ett EM-guld, denna gång i U19-EM.

Med tio minuter kvar av finalen avgjorde skyttekungen Jesé Rodriguez med matchens enda mål.

Spanien är den stora giganten i europeisk fotboll just nu. I juni tog landet hem EM efter att ha besegrat Italien i finalen med 4-0. Och framtiden är säkrad för det sydeuropeiska landet. I dag, söndag, tog nämligen U19-laget EM-guld, landets sjätte titel på U19-nivå.

Sent avgörande

Laget hade vissa problem i semifinalen, men besegrade till slut Frankrike efter straffar. Finalen var länge mållös, men i den 80:e minuten fick Spanien hål på Grekland och det krävdes ett Barcelona/Real Madrid-samarbete. Barcelona-anfallaren Gerard Deulofeu, 18, hittade Jesé Rodriguez, turneringens skyttekung, med ett instick. Real Madrid-anfallaren avslutade på ett tillslag och bollen gick in lågt bakom Greklands målvakt Sokratis Diodis.

Målet var Rodriguez femte i turneringen och det resulterade i ännu ett fotbollsguld till Spanien.