Sänkte sitt förra lag – med drömfrispark

Publicerad 2012-04-21

Tottenham nära att missa Champions League

Släkten är värst.

Förre Spurs-spelaren Adel Taarabt, 22, kan ha skjutit bort Tottenhams chanser att nå Champions League genom ett drömmål på frispark.

Newcastle vann tidigare i dag med 3–0 och kopplade greppet om fjärdeplatsen som innebär kval till nästa säsongs Champions League.

Tottenham föll sedan med 1–0 borta mot Queens Park Rangers. Adel Taarabt – som spelade i Tottenham 2007-2010 – sköt matchens enda mål i 24:e minuten, en riktig drömfrispark.

Taarabt var i hetluften på Loftus Road och blev i den 78:e minuten utvisad då han fick sitt andra gult kort för att ha sparkat iväg bollen efter avblåsning.

Men Tottenham förmådde inte kvittera trots en man mer på planen och är med fyra omgångar kvar tre poäng bakom Newcastle.

– Vi slog läger på deras planhalva, men kunde inte bryta ner dem. Vi måste vinna de sista fyra matcherna nu. Men vi är kapabla att göra det, säger managern Harry Redknapp till BBC.